tiistai 4. joulukuuta 2007

Harvinaista yhteistyötä virittämässä

Tänään osallistuin Harvinaiset -verkoston osallistujafoorumiin Helsingissä. Pääasiana oli tuleva Harvinaiset.fi -portaalin alkuesittely ja kolmesta eri ryhmätyöskentelyvaihtoehdosta otin osaa juuri portaalityöryhmään.
Tässä vaiheessa portaali on varsin alkutekijöissään ja jatkoa varten muodostetaan useita työryhmiä käsittelemään eri asioita joita tuli esille. Yhtenä asioista on harvinaisten yhteistyö.
Tuota yhteistyöteemaa onkin tullut esille the Imatran tapaamisen kautta sekä Invalidiliiton järjestämän johtajuuskoulutuksen myötä. Mutta tuossa puhutaan jo huomattavasti laajemman joukon yhteistyömahdollisuuksista. Vielä asian edistyminen jäi hiukan auki - omasta mielestäni ilman verkostoitumista yhteistyö liittojen kautta jää helposti hyvin vajavaiseksi. Halu yhteistyöhön on tultava henkilöistä jotka haluavat tehdä asioita yhdessä. Edut ovat tietysti kiistattomat - enemmän tekijöitä ja aktiiveja joten sitä vähemmän asiat ovat riippuvaisia yhdestä henkilöstä tai edes yhdestä yhdistyksestä. Mutta katsotaan miten asia etenee.
Ensi vuonna osallistujafoorumin on tarkoitus kokoontua kahdesti, ehkä jopa niin että päivät eivät ole arkipäiviä vaan viikonloppuja.

Tämäkään blogi ei ole vain Invalidiliiton harvinaisille vaikka siitä tämä onkin lähtenyt liikkeelle. Muidenkin harvinaisten yhdistysten edustajat voivat kysellä minulta tunnuksia tänne. Eikä tarvitse kuulua edes yhdistykseen! :)

Redyn pikkujoulut ovat sunnuntaina Espoossa. Meitä on osallistumassa niille yli 30! Mikä on jo huikea määrä. Ohjelmassa on ainakin kahvittelua, joulukuusenkoristeiden askartelua huovasta ja muuten vaan jutustelua.

//Vesku

1 kommentti:

KirsiMy kirjoitti...

Löysinpä blogisi, Vesa Olin mukana kokouksessa, josta kerrot.
Pistän sen oman blogini kokemusta on -linkkilistaan.
Itsekin otan vastaan mielelläni tietoa harvinaisista sairauksista ja elämästä niiden kanssa.