sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Invalidiliiton liittohallitus kävi Järvenpäässä




Invalidiliiton liittohallituksen kokous oli 15.4 ja se pidettiin tällä kertaa Järvenpäässä. Samalla liittohallitus, erioten uudet kuten minä, tutustui Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskukseen.


Lainattuna IJKK:n sivuilta “Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus on Invalidiliiton ylläpitämä ammatillinen erityisoppilaitos, joka järjestää ammatillista peruskoulusta ja valmentavaa ja kuntouttavaa opetusta ja ohjausta ja ammatillista lisäkoulutusta. Koulutuskeskus toimii myös ammatillisen erityisopetuksen kehittämis- ja palvelukeskuksena.


Koska en juurikaan paikasta tiennyt täytyy sanoa että yllätyin positiivisesti todella paljon. Erioten se että paikkahan oli kuin ammattikoulu (hyvät puolet ammattikouluista!) mutta todellakin siisti ja fiilis oli hyvin aikuiskoulumainen. Se johtuu ehkä eniten siitä että samalla luokalla voi olla heti peruskoulusta päässeitä, kuin viisikymppisiäkin. Kulttuurierot sukupolvien välissä varmasti tasaavat menoa, ja nuoret omalta kantiltaan opettavat myös vanhempia oppilaita.



Kelloseppä- ja kultasepänlinjat, joilla käytiin kääntymässä, herättivät ajatuksia minulla että eikö noihin voisi jotenkin liittää jotain pienimuotoista kaupallista toimintaa, jo olevien asiakastöiden lisäksi, jossa oppilaat voisivat saada kokemusta omien yritysten pyörittämisestä tms.



Hallituksen kokouksessa käsiteltiin paljon asioita ja kokous venyikin tavanomaista pidemmäksi päättyen vasta iltakuuden aikaan, jolloin jatkoimme hallituksen iltakoululla. Valtuuston kokous 28. – 29.5. päätettiin kutsua kokoon suunnitellusti mutta sitä enemmän keskustelua herätti järjestö- ja vaikuttamistoiminnan kansainvälinen ohjelma 2010-2014.


Kokouksessa myös hallitus valitsi kuntoutusyksiköiden johtokunnat. Johtokunnat toimivat yksikön johdon apuna yksikön kehittämisessä ja toiminnan suuntaamisessa käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Käytännön johtamiseen tai hallinnointiin johtokunnat eivät puutu. Pienen keskustelun jälkeen johtokuntien liittohallituksen jäsenistä päästiin yksimielisyyteen ja minusta tuli toinen liittohallituksen edustaja Järvenpään koulutuskeskukseen, Hotasen Tomin ollessa edustaja ja toimiessa samalla johtokunnan varapuheenjohtajana.



Hallituksen iltakoulussa keskusteltiin mm siitä millainen on hyvä hallituksen jäsen ja minkälaisia tehtäviä ja rooleja on. Niistä voisi nostaa esille sen että hallituksen jäsenen tehtävä on usein kaksisuuntainen: on välitettävä hallituksen ajatuksia esim työryhmään ja katsottava että työryhmä pysyy hallituksen määrittämissä raameissa, sekä tuotava hallitukseen työryhmässä kohonneet asiat jotka tarvitsevat hallituksen huomion.

Vesa Nopanen

Ei kommentteja: