lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hallituksen seminaarista ja kokouksesta terveisiä

Hei!

Vietin juuri torstain ja perjantaina Invalidiliiton hallituksen seminaarissa ja sen jälkeen kokouksessa. Aiheita ja oppimista oli tietysti paljon, ja monet niistä liittyivät talouteen ja tulevaan vuoteen - sekä myös katsauksena menneeseen. Yleisistä aiheista nostan esiin (Invalidiliiton) Liiton Linja II:n valmistelut. Valtuuston järjestäytymiskokouksessa tammikuussahan tuo luonnos esiteltiin ensimmäisen kerran, silloin siihen tuli siellä kommentteja. Nyt noita kommentteja oli huomioitu seuraavaan luonnokseen ja työstimme siihen lisää kommentteja ja ajatuksia. Ennen seuraavaa liittovaltuuston kokousta (toukokuun lopulla) on vielä kaksi hallituksen kokousta jolloin asiaa vielä työstetään eteenpäin, vaikkakaan siihen aikaa ei niin paljoa enää käytetä. Liiton Linja II sisältää mm ajatuksia siitä miten liiton ympäristö tulee muuttumaan vuoteen 2020 mennessä, sekä päälinjat sille mitä liitto on, sen arvot ja haluaa olla (visio) ja mitkä sen strategiat ovat. Tämä ei ole siis virallinen kuvaus siitä vaan oma vapaamuotoinen tulkintani.

Aikaisemmin itselleni Liiton Linjahan oli hyvinkin etäinen dokumentti. Yksi niistä monista mitä tulee liitolta yhdistyksille postin mukana. Nyt kun sitä on itse mukana työstämässä avautuu senkin merkitys paljon paremmin. Ehkä dokumentin jalkauttaminen siis tulisi tehdä jollain uudella tavalla, eikä vain korostaa sen merkitystä kuinka tärkeä se on. Tärkeää tietoa tulee yhdistyksille ja puheenjohtajille hyvinkin paljon, mutta kun kaikki pitäisi vielä lukea ja ehkä muistaakin.. Siksi olisikin tärkeää saada esiteltyä Liiton Linja II niin että se myös kiinnostaisi.

Kiinnostaako se sitten muita kuin heitä jotka kuuluvat liittoon? Liiton Linjan tarkoituksena on ohjata Invalidiliiton toimintaa ja vastata haasteisiin mitä on tulossa. Se vaikuttaa osaltaan siis myös Harvinaiset-yksikköön, koska se on osa liittoa. Sitä kautta kosketuspintaa on myös niihin harvinaisiin jotka eivät kuulu Invalidiliittoon - vaikkakin heille se näkyy enemmän sinä mitä yksikkö tekee, kuin että se vaikuttaisi suoraan. Sama asia toki koskee ihan jäsenyhdistyksiäkin - jos yhdistys ei ota yhdeksi ohjaavista tekijöistä Liiton Linjaa niin eihän sillä ole merkitystä kuin epäsuorasti. Ulkopuolisillekin siinä on varmasti asioita mitkä ovat ajattelemisen arvoisia, kyllähän se maailma muuttuu ja muutokset vaikuttavat niin harvinaisiin, vammaisyhdistyksiin kuin ihan vammattomiinkin.

Harvinaisten osalta meillä menee hyvin Invalidiliiton työryhmissä. Kolmea työryhmää puheenjohtajoi harvinaiset: Perhe, Nuorisotyöryhmä INTO ja Harvinaiset-työryhmä. Lisäksi harvinaisia on mukana muissakin työryhmissä. Näiden osalta olemme onnistuneet hienosti: olemme mukana aktiivisesti osana Invalidiliiton toimintaa! Uskon että meillä on paljon annettavaa ja tähtäimenä on toki se että ajan kanssa olemme entistä paremmin osa liittoa, eikä olisi esillä niin vahvasti tämä me-he jota itsekin huomaan paljon kirjoituksessani viljelevän. Aikaa myöten luulen että tämä erottelu tulee osaltani vähenemään, mitä pidemmälle hallitustyöskentely minulla menee, koska hallituksessahan ajetaan nimenomaan ensisijaisesti liiton parasta ja asioita. Mutta luonnollisesti katson myös harvinaisten asioiden eteen että näymme ja kuulumme. Harvinaiset-työryhmä tulee todennäköisesti myös ottamaan kantaa siihen miten harvinaiset kuuluvat liitossa ja miten voimme kuulua liittoon entistä luonnollisemmin.

Muita julkisia päätöksiä oli että Järvenpään kuntoutuskeskus sai uuden rehtorin joka aloittaa siellä 15.3.. Nimen, vaikka se olisikin julkinen, jätän muiden julkaistavaksi. Eiköhän se päivity kyseisen paikan sivujen tiedoille myös viikon-parin sisään.

Päivät olivat siis mielettömän hyvät ja samalla tuli tutustuttua lisää kolleegoihin hallituksessa. Iltakin venähti ihan hyvin pitkälle ja keskustelunaiheet rönsyilivät hallitustyöskentelystä hyvinkin yleisiin.

t.
Vesku

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Taitaa nuo työryhmät olla joku sisäpiirin juttu? Tai sitten niitä koskeva info on vaan piilotettu niin hyvin ettei tavan kansalainen sitä löydä.

Minusta olisi paikallaan että liitto tiedottaisi vaikka yhdistysnetin sivuilla mitä työryhmiä on, mitkä niiden tehtävät on ja keitä henkilöitä niissä vaikuttaa.

terv. Heikki

Siniorvokki kirjoitti...

Invalidiliiton työryhmät eivät todellakaan ole sisäpiirin juttu!

Liitto tiedottaa, päätösten jälkeen, aina.

Vesku kirjoitti...

Työryhmistä tiedot tulevat varmasti aikanaan Invalidiliiton sivuille, aikaisempien vuosien työryhmäthän siellä olivatkin.

Lisäksi omalta osaltani (Harvinaiset-työryhmä on siis minun vetämäni) pyrin kyllä tiedottamaan mitä ryhmä tekee muille harvinaisille erioten.

t. Vesku